Lajme

Shprehja e emocioneve përmes artit si një proces ndihmues në zgjidhjen e konflikteve, barrierave dhe përmirësimit të mirëqenies psiko-sociale të fëmijëve në konflikt/ kontakt me ligjin dhe atyre në risk

  3 Dhjetor 2021, Pukë Kur e dizenjuam këtë ndërhyrje, e dinim që edukimi ndërgjegjësues- edukues joformal nëpërmjet terapisë së artit do të transformonte çdo formë tensioni, konflikti dhe lodhjeje, në energji dhe pozitivitet për fëmijët, të rinjtë në konflikt/ kontakt me ligjin, atyre në risk apo edhe viktimave të trafikimit. Konsorciumi i organizatave Fondacioni “Zgjidhja

  >>>

  “Strengthening multi-disciplinary approaches in case management for children in conflict and contact with the law”

   “Strengthening multi-disciplinary approaches in case management for children in conflict and contact with the law”. Undertaken as part of the Program “Transforming the National Response to Trafficking in Human Beings in and out of Albania” – an important initiative implemented by a number of international and local organizations, led by UNICEF Albania, with the support

   >>>

   “Forcimi i qasjeve ndërdisiplinore në menaxhimin e rasteve të fëmijëve në konflikt dhe kontakt me ligjin”

    “Forcimi i qasjeve ndërdisiplinore në menaxhimin e rasteve të fëmijëve në konflikt dhe kontakt me ligjin” Ndërmarrë si pjesë e Programit “Transformimi i Përgjigjes Kombëtare ndaj Trafikimit të Qenieve Njerëzore në dhe nga Shqipëria” – nismë e rëndësishme e zbatuar nga një sërë organizatash ndërkombëtare dhe vendore, të drejtuara nga UNICEF Shqipëri, me mbështetjen e

    >>>

    Institucionet e drejtësisë, zbatimit të ligjit dhe ato shërbimofruese bëhen bashkë për trajtimin e rasteve të fëmijëve në konflikt a kontakt me ligjin

     Në këto dy qytete, u organizuan Tryezat Vendore të Bashkëpunimit Ndër-Institucional për Drejtësinë për të Mitur, të cilat shërbyen dhe si takime prezantuese të ndërhyrjes së re në Shkodër dhe në Pukë: “Forcimi i qasjeve ndërdisiplinore në menaxhimin e rasteve të fëmijëve në konflikt dhe kontakt me ligjin”, që zbatohet në partneritet nga UNICEF Shqipëri,

     >>>

     Manuali i përvojave “RIMËKËMBJE / “Build Back Better”

      Mbi shkëmbimin e eksperiencave dhe njohurive midis Vendeve te Visegradit dhe Shqipërisë mbi ndërtimin natyror dhe përdorimin e teknikave tradicionale dhe natyrore në Shqipëri Publikim online, 2021 Ky publikim paraqitet në kuadër të projektit “Build back Better / Rimëkëmbje – Përdorimi i teknikave tradicionale natyrore të ndërtimit në Shqipëri”. Projekti bashkëfinancohet nga qeveritë e Çekisë,

      >>>

      “Rimëkëmbje – përdorimi i teknikave tradicionale natyrore të ndërtimit në Shqipëri”

       “Rimëkëmbje – përdorimi i teknikave tradicionale natyrore të ndërtimit në Shqipëri” është një projekt 6-mujor, financuar nga Fondi i Vishegradit, i cili fillon në 1 Shkurt 2021. Projekti po zbatohet nga 6 partnerë përkatësisht Bashkia Durrës, Fondacioni HumanDoc, Shoqata Polake e Ndërtimit Natyror, Baobaby, Organica Slovensko dhe Sot për të Ardhmen partneri kryesor. Projekti adreson

       >>>

       Facebook feed

       18 hours ago

       Albanian Community Centre - Qendra Komunitare
       On the second day of the exchange on Gender PB Practices and Community Outreach, the members of Prisma Network, North Macedonian counterparts and representatives of UN Women Albania🇦🇱 and UN Women Skopje 🇲🇰 were invited by Mr. Ilir Xhakolli, the Mayor of the host Municipality of Pogradec. 🏢Being part of the discussion we as a joint group were honored to hear the municipality approach on application of gender mainstreaming and GRB principles local joint actions with the CSOs on engaging women and marginalized communities through gender participatory budgeting processes.💡 Moderated by UN Women, GRB regional program manager Mrs. Ermira Lubani, great experiences were shared, such as the new service of 72 hrs emergency center ⚠ highlighted by Mayor Ilir Xhakolli in his speech, the role of CSOs in service provision and community outreach pointed out by Deputy Mayor Mrs. Entela Gusho.An overview of the country intervention on the advancement of GRB processes and importance of joint actions was emphasized by Mrs. Esti Bulku, Head of Programme of UN Women Albania. Further know-how transfer was underlined by representative of Prisma Network Mrs. Fabiola Laco-Egro and on behalf of North Macedonia counterparts by Head of Council of Bitola Municipality Mrs. Gabriela Ilievska. The exchange visit was a step forward in outlining the future joint actions! 🤝 Thank you Mr. Ilir Xhakolli and Bashkia Pogradec (Faqe Zyrtare) 🇦🇱 for the inspiring visit!#communityempowerment #GRB #unwomen #communityoutreach #networking #TogetherWeCan #todayforthefuture #BeyondBordersQendra Komunitare "Sot Per Te Ardhmen" ... See MoreSee Less
       View on Facebook
       🟢Në takimin koordinues të organizuar nga USAID/Albania dhe UNDP Albania, Qendra Komunitare "Sot Per Te Ardhmen" mori pjesë së bashku me organizatat e shoqërisë civile që do të veprojnë në Bashkia Durresdhe dy bashkitë e tjera partnere të programit “Fuqizojmë Komunitetin”, dhe prezantoi ngritjen e aktivitetin Qendrës së Fuqizimit të Komunitetit në Durrës.🔵 Partneret diskutuan mbi ecurinë e programit, ndërhyrjet që po kryhen nga organizatat e shoqërisë civile, 🟠 Perfaqesuesit e PNUD Shqiperi, prezantuan politikat e UNDP-së mbi "Mbrojtjen nga shfrytëzimi dhe abuzimi seksual." 👉 Qellimi i programit: Fuqizimi i komuniteteve nëpërmjet shërbimeve të integruara të kujdesit social. ... See MoreSee Less
       View on Facebook

       Spote Promocionale